Rabarberkaka
Detta recept är enkelt och gott, man kan byta ut rabarberna mot äpplen om man föredrar det.
Ingredienser:
500 gr rabarber i små bitar, helst färska
2 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
125 g smör (skivas över)
strö på pärlsocker
Gör så här:
Smörj och bröa formen. Vispa ägg och socker poröst. Vetemjölet och bakpulvret blandas i. Häll i smeten. Lägg rabarbern över. Skiva smöret och täck hela formen. Strö över pärlsocker.
Ugn: 200 grader
Tid: 35 minuter
Ingredienser:
500 gr rabarber i små bitar, helst färska
2 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
125 g smör (skivas över)
strö på pärlsocker
Gör så här:
Smörj och bröa formen. Vispa ägg och socker poröst. Vetemjölet och bakpulvret blandas i. Häll i smeten. Lägg rabarbern över. Skiva smöret och täck hela formen. Strö över pärlsocker.
Ugn: 200 grader
Tid: 35 minuter
Kommentarer