Morotskaka á la Tallbacka
Denna morotskaka gjorde jag minst en gång i veckan på 90-talet.
Tid: 15 minuter Ugn: 200 grader
Tid: 15 minuter Ugn: 200 grader
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
2 tsk majsolja
4-6 rivna morötter
Glasyr:
ca 60 gr smör eller margarin
3-5 dl florsocker
100 gr philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
kokos
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda därefter mjöl, bakpulver, kanel och bikarbonat och sätt det sedan i äggsmeten. Tillsätt sedan majsoljan, riv morötterna fint och rör ner i smeten. Sätt kakan i ugnen och gör därefter glasyr medan kakan kallnar. Bred över glasyren och strö slutligen kokos över glasyren när den har kallnat.
Tips: Ju mer philadelphiaost som används i förhållande till florsocker och smör, ju godare och krämigare blir glasyren.
Kommentarer