Mammas köttbullar
Detta recept på köttbullar gör mamma jämt till julaftonsmiddagen.
Ingredienser:
½ kg köttfärs
1 tsk salt
vitpeppar
svartpeppar
lökpulver
1 dl mjölk
ströbröd
1 ägg (om över 1 kg - lägg till 1 ägg)
vatten till rullning av köttbullarna
Gör så här:
Ta ut köttfärsen ur formen och sätt i en bunke. Dela köttfärsen med en trägaffel i mindre bitar. Salta. Sätt i vitpeppar och svartpeppar (svartpeppar ska det vara mindre av jämfört med vitpepparn). Sätt ganska mycket lökpulver, sätt i så att det blir ett tunt lager och blanda i. Gör om samma sak igen. Häll ströbrödet i mjölken och rör om så att blandningen blir lite geggig. (sätt lite först och sedan lite till). Det ska sedan svälla men det får inte bli för kompakt - det ska bli mjukt (ej för hårt och ej för löst - tänk gröt). Lägg till ägget och rör om. Rulla smeten med blöta händer och med hjälp av vatten. Stek i fem minuter.
Ingredienser:
½ kg köttfärs
1 tsk salt
vitpeppar
svartpeppar
lökpulver
1 dl mjölk
ströbröd
1 ägg (om över 1 kg - lägg till 1 ägg)
vatten till rullning av köttbullarna
Gör så här:
Ta ut köttfärsen ur formen och sätt i en bunke. Dela köttfärsen med en trägaffel i mindre bitar. Salta. Sätt i vitpeppar och svartpeppar (svartpeppar ska det vara mindre av jämfört med vitpepparn). Sätt ganska mycket lökpulver, sätt i så att det blir ett tunt lager och blanda i. Gör om samma sak igen. Häll ströbrödet i mjölken och rör om så att blandningen blir lite geggig. (sätt lite först och sedan lite till). Det ska sedan svälla men det får inte bli för kompakt - det ska bli mjukt (ej för hårt och ej för löst - tänk gröt). Lägg till ägget och rör om. Rulla smeten med blöta händer och med hjälp av vatten. Stek i fem minuter.
Kommentarer