Min sallad
Den här salladen brukar jag göra till fredagsmiddagen.
Det här behöver du till salladen:
sallad (valfri, ex. kruksallat, rucola eller liknande)
tomater
gurka
ekologisk fetaost (en förpackning)
oliver (helst gröna med pimento)
lök
paprika
soltorkade tomater
Det här behöver du till dressingen:
olivolja
balsamicovinäger
ev. örtsalt
Det här behöver du till salladen:
sallad (valfri, ex. kruksallat, rucola eller liknande)
tomater
gurka
ekologisk fetaost (en förpackning)
oliver (helst gröna med pimento)
lök
paprika
soltorkade tomater
Det här behöver du till dressingen:
olivolja
balsamicovinäger
ev. örtsalt
Hacka ner ingredienserna och rör om dem så grönsakerna blandas. Tänk på att salladen ska vara luftig, ta därför inte för mycket gurka, paprika och tomater i förhållande till salladsbladen. Lägg till dressingen, välj 2 delar olivolja och 1 del balsamicovinäger. Salta ev. lite med örtsalt för mer smak. Smaka av för att känna efter att olivoljan och balsamicovinägern balanseras. Låt stå ett litet tag innan servering.
Kommentarer