En enkel äppelpaj
Detta recept är väldigt enkelt. Prova får ni se!
Till pajdegen:
2 dl vetemjöl
250 gram smör
lite vatten
Till pajröran:
5 äpplen
kanel
råsocker
stött kardemumma
Gör så här:
Blanda smör och vetemjöl med lite vatten så att det blir en pajdeg. Täck en pajform med pajdegen. Skala äpplena och skiva dem. Sätt smör i en stekpanna och värm äppelskivorna ihop med kanel, råsocker och stött kardemumma till det blivit en aning karamelliserat. Fyll pajformen med äppelröran och sätt in pajen i ugnen. Låt pajen vara i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Pajen ska serveras varm, gärna med glass, vaniljsås eller liknade.
Till pajdegen:
2 dl vetemjöl
250 gram smör
lite vatten
Till pajröran:
5 äpplen
kanel
råsocker
stött kardemumma
Gör så här:
Blanda smör och vetemjöl med lite vatten så att det blir en pajdeg. Täck en pajform med pajdegen. Skala äpplena och skiva dem. Sätt smör i en stekpanna och värm äppelskivorna ihop med kanel, råsocker och stött kardemumma till det blivit en aning karamelliserat. Fyll pajformen med äppelröran och sätt in pajen i ugnen. Låt pajen vara i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Pajen ska serveras varm, gärna med glass, vaniljsås eller liknade.
Kommentarer